1. stu 2013.

Oprezno birajte svog agenta!

Ukoliko prodajete svoj stari dom, pred vama je samo jedna šansa da to uradite ispravno i kako treba. Stoga je odabir dobrog agenta ključni korak u tom procesu.

DOBAR agent će napraviti za vas samo dvije stvari:

1.    Pronaći PRAVOG KUPCA za vaš dom.
2.    Uvjeriti pravog kupca da plati NAJVIŠE ŠTO SI MOŽE PRIUŠTITI

Kako bi ostvario te ciljeve, pravi agent mora da posjeduje odgovarajući stav, vještine, iskustvo i karakternost. On ili ona moraju biti dobri procjenitelji karaktera kako bi bili u stanju da kvalifikuju potencijalne kupce.

Šta znači kvalifikovanje?

Kvalifikovanje znači da će vaš agent obuhvatiti sve zahtjeve kupca i spojiti ih sa odgovarajućim domom.
Ako je vaš agent dobar slušalac, on ili ona neće trošiti kupčevo vrijeme pokazujući mu nekretnine za koje on nije čak ni zainteresovan, jer se ni po čemu ne poklapaju sa njegovim zahtjevima.
To jednako tako znači da vaše vrijeme neće trošiti na svakog kupca provodeći ga kroz vaš dom. Posebno ne one koji uopšte nisu zainteresovani ili još gore, ne mogu priuštiti vaš dom.

Stoga je najveća greška koju možete učiniti zaposliti pogrešnog agenta.

Vaš agent mora biti vješt pregovarač.

Ni jednu nekretninu nije teško prodati ako je dobro predstavljena i sa pravilno određenom cijenom. Najteži dio posla je natjerati kupca da plati najveću moguću cijenu za vaš dom, a tu je uspješan pregovarač od neprocjenjivog značaja.

Ako želite prodati svoj dom po najboljoj mogućoj cijeni, u najkraćem vremenskom periodu, sa što manje gnjavaže, slobodno nas pozovite. Pokazaćemo vam korak po korak svaki dio procesa koji ćemo pokrenuti kako bi što uspješnije prodali vaš dom.



U toku je prijava učesnika za besplatnu školu za agente u prometu nekretnina. Više info na centar-nekretnina.ba

1 komentar:

  1. Meni je pri kupnji nekretnine puno pomogao moj agent i njegova agencija, stvarno su se jako potrudili kako bi sve proslo u redu, pa evo ime te agencije ako netko želi vidjeti. - terra dalmatica

    OdgovoriIzbriši